Tips om jouw droomwoning te vinden

Voor sommige mensen lijkt het erg moeilijk tot wel onmogelijk om op dit moment een koopwoning te vinden. De vraag is zo hard gestegen in de laatste jaren dan het voor bijvoorbeeld starters erg moeilijk is geworden om nog wat te vinden. Maar wij hebben een aantal adviezen die het toch mogelijk maken. 

  • Koop samen met je partner
  • Zoek slim naar de locatie
  • Financier zo slim mogelijk
  • Heb geduld, steek er veel tijd in en netwerk

Samen met je partner kopen

Ga je samenwonen? Het kan zijn dat je een woning graag op je eigen naar hebt, maar wanneer het inkomen van jou en je partner samen worden gelegd dan is er opeens veel en veel meer mogelijk. Je krijgt makkelijker een hogere hypotheek en kunt zo samen veel meer verschillende woningen financieren. Lees hier meer over samen een woning kopen

Zoek slim naar de woonlocatie

Slim zoeken naar de locatie waar je komt te wonen kan jou ook helpen naar je droomwoning. Het gaat namelijk niet altijd om hoe groot en mooi de woning zelf is, maar ook waar de woning is gelegen. Zo kun je hier mooi wonen met deze nieuwbouw Eindhoven en woon je op een prachtige locatie in Brabant.

Financier zo slim mogelijk

Zo slim mogelijk financieren is ook ontzettend belangrijk. Verdiep je hier daarom goed is. Leg alle mogelijkheid, zoals de verschillende hypotheekvormen, op tafel en bereken voor jezelf de mogelijkheden die elke hypotheekvorm heeft en wat dat zou betekenen voor jouw maandlasten en wat je er voor over hebt. Pas wanneer je alle mogelijkheden hebt uitgeschreven dan kun je een goede beslissing maken over wat voor jou het beste is. 

Heb geduld, netwerk zoveel mogelijk en steek er alle tijd in

Stel je gedachten al zo in dat het geen proces gaat worden dat je binnen een paar weken geregeld gaat hebben. Het is de grootste aankoop die je doet in je leven en dus is het ontzettend belangrijk dat je alles zo goed mogelijk uitzoekt. Het missen van een woning die je tegenkomt en niet krijgt, kan ook betekenen dat je in de toekomst nog een veel beter aanbod vindt waar je akkoord mee gaat. 

Vergeet ook niet om zoveel mogelijk te netwerken met mensen om je heen, ga in gesprek met makelaars en andere mensen in de branche. Vaak vind je de beste tips op deze manier en kunnen andere mensen je verder helpen. De beste tips vind je niet online of in een dagblad.