De voordelen van de beton cire vloer

De beton cire vloer kent ontzettend veel voordelen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen voor dit type vloer kiezen. Als je overweegt om een beton cire vloer te kopen, dan is het zeker aan te raden om dit artikel door te nemen. Hieronder benoemen we namelijk de verschillende voordelen van deze vloer. Zo kun je nagaan of deze vloer wel of niet aan je wensen voldoet.

Beton cire is een soort stuc. Voor wie graag een vloer met betonlook wilt, is dit type vloer een uitstekende keuze. De benaming “beton cire” is Frans en betekent “gewreven beton”. De vloer van beton ciré wordt namelijk gepolijst, waardoor je een ontzettend mooi resultaat krijgt.

De uitstraling van de vloer is uniek

De beton cire vloer heeft een unieke uitstraling. Geen enkele vloer zal hetzelfde zijn, omdat de vloer met de hand wordt aangebracht. Een vloer van beton cire zal je woning al snel een luxe uitstraling geven. Overigens is het mogelijk om voor allerlei verschillende kleuren te kiezen. Het mengsel kan namelijk gemengd worden met een kleurstof, waardoor je vloer de gewenste kleur zal krijgen. De vakman zal het mengsel de gewenste kleur geven voordat het wordt aangebracht op de vloer.

De beton cire vloer is geschikt voor in de badkamer

Beton cire vind je ook vaak terug in de badkamer. Het materiaal is namelijk goed bestand tegen vocht, waardoor het ideaal is voor in de badkamer. Bovendien heeft beton cire geen naden. Dit maakt de vloer hygiënischer. In de naden kunnen namelijk bacteriën gaan zitten, en de naden zijn lastiger schoon te maken. Daarom is de beton cire vloer vaak een beter idee dan een tegelvloer. Doordat beton cire ook op de wand kan worden aangebracht, kun je ook eenvoudig een mooi geheel van je badkamer maken.

De vloer heeft veel weg van de gietvloer

Een beton cire vloer heeft ontzettend veel weg van een gietvloer. Toch mag je deze vloer officieel geen gietvloer noemen. De vloer wordt namelijk niet gegoten, maar met de hand afgewerkt. Hierdoor is het ook iets arbeidsintensiever om de vloer van beton cire te laten plaatsen. De verschillende vloeren hebben gemeen dat ze beiden naadloos zijn. Daarnaast is ook de gietvloer geschikt voor in de badkamer. De gietvloer is echter ook iets flexibeler, waardoor dit type vloer bijvoorbeeld weer meer geschikt is voor in de garage. Beton cire is echter prachtig voor in je woning.

Bruizt – interior design.

Een vloer van beton cire laten plaatsen

Het is belangrijk dat je de beton cire vloer laat plaatsen door een expert. Zo kun je er zeker van zijn dat de vloer er straks mooi bij ligt. Je kunt beter niet zelf beginnen aan het stucwerk. Een vakman moet namelijk een ontzettend vaste hand hebben om de vloer mooi gelijk te krijgen. Als je geen ervaring hebt, dan zal het resultaat over het algemeen lang niet zo mooi zijn. Ga daarom altijd naar een specialist als je dit type vloer wilt laten plaatsen. De vloer kan ontzettend lang mee en is dus een eenmalige investering.