Personaliseer jouw naambordje voordeur

Personaliseer jouw naambordje voordeur

Het kopen van een naambordje voordeur komt weg van eeuwen terug waarbij belangrijke gebouwen werden aangeduid met een naam. Vandaag de dag doen we dat nog steeds en is die traditie uitgebreid naar ook de huizen. Het is in Nederland verplicht om een huisnummer weer te geven op de woning, maar een naambordje is niet verplicht. Toch vinden veel mensen fijn om iets familiars uit te stralen en gebruiken ze zo’n naambordje bij de voordeur om zichzelf kenbaar te maken. Maar hoe personaliseer je zo’n naambord? 

Wat zet je op een naambordje voordeur? 

In Nederland is het verplicht om een cijferaanduiding te hebben bij elk gebouw, maar je kunt een naambordje voordeur veel persoonlijker maken. Zo kun je ervoor kiezen om een naam erbij te vermelden of zelfs een hele tekst. En wat je als tekst erop zet kan zo persoonlijk zijn als je zelf wilt. 

Zo kun je kiezen om bijvoorbeeld ‘familie’ toe te voegen aan de achternaam op het naambordje. Maar je kunt ook het woord ‘welkom’ erop zetten of de voornamen gebruiken in plaats van de familienaam. Je kunt deze teksten natuurlijk los gebruiken, maar je kunt al deze teksten combineren en zelfs met huisnummer combineren. De mogelijkheden zijn dus ruimer dan je in eerste instantie gedacht had. 

Uit welke materialen kun je kiezen bij een naambordje? 

Als je een naambordje voordeur aan gaat schaffen dat kun je kiezen uit verschillende materialen. Afhankelijk van het gekozen materiaal zit je ook in verschillende prijsklassen. Er zijn mogelijkheden van de volgende materialen:

  • RVS
  • Plexiglas
  • Acryl
  • Hout
  • Aluminium
  • Leisteen
  • Kunststof
  • Emaille en
  • Messing.

Emaille en messing materialen zijn in verhouding veel duurder dan bijvoorbeeld plexiglas of kunststof. Het is dus afhankelijk van je budget én van wat je uit wil stralen in elke prijsklasse je gaat zitten en dus welk materiaal je uit kiest.

Hou er rekening mee dat elk materiaal zijn voor- en nadelen heeft. De duurdere materialen, zoals emaille en messing, gaan vaak wel langer al dan niet levenslang mee, terwijl kunststof vaak een kortere levensduur heeft en kan verkleuren in de zon bijvoorbeeld. Elk naambordje gaat jaren mee en is dus niet iets wat je jaarlijks vervangt. 

Ontwerp je eigen naambordje voordeur

Los van alle standaard naambordjes die we al kennen en de tekst die je zelf kunt bedenken, is het ook mogelijk om zelf je naambordje voordeur te ontwerpen. Op die manier kun je zelf de tekst kiezen, het materiaal, maar ook de vorm van het naambordje. Dit geeft een uniek karakter aan het gebouw af en op die manier kun je exact uitstralen wat jouw gevoel is bij het gebouw. Zo kun je gaan voor een strak en modern ontwerp, maar je kunt je ook helemaal uitleven op een sierlijk exemplaar die bij een oude boerderij geplaatst gaat worden. Niets is eigenlijk te gek zolang je er maar rekening mee houdt dat er een huisnummer zichtbaar moet zijn bij de woning en dat kan ook op een separaat bordje.