Hoe werkt infrezen vloerverwarming?

Hoe werkt infrezen vloerverwarming?

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming en dit komt doordat er meerdere voordelen aan verbonden zitten. Vloerverwarming is tegenwoordig best goedkoop en het kan goed gecombineerd worden met andere vloeren. Wanneer je vloerverwarming wilt toepassen, heb je een keuze uit verschillende systemen. Ieder systeem is anders en ieder systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

In nieuwbouwwoningen wordt er vaak gekozen voor draadmatten of noppenplaten. In bestaande woningen is dit ook mogelijk, maar je moet vaak dan alles renoveren. Dit kan veel geld kosten en daarom is het handig om infrezen vloerverwarming te doen. Frezen is ideaal, omdat de dekvloer vaak kan blijven liggen.

Infrezen vloerverwarming kost een stuk minder geld voor bestaande woningen. Heb jij een bestaande woning en wil jij ook vloerverwarming hebben? Dan is het laten infrezen van een vloerverwarming ideaal en zitten hier nog meer voordelen aan verbonden. Hoe werkt het? En wat zijn nu precies de voordelen? In dit artikel vertellen we er alles over, zodat je er meer over te weten komt.

Hoe werkt het?

Infrezen vloerverwarming is ideaal om een bestaande woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer te voorzien van vloerverwarming. Hierbij wordt er altijd een frees sleuf gemaakt in de bestaande dekvloer. In deze sleuven worden verwarmingsleidingen geplaatst en zijn er dus geen matten of platen nodig. Door dit toe te passen wordt de vloer niet verhoogd en dat is voor veel woningen erg handig. De deuren hoeven op deze manier niet ingekort te worden. Het infrezen vloerverwarming is natuurlijk niet iets wat je zelf kunt doen en hier moet je echt een specialist voor inschakelen. Een specialist zorgt ervoor dat de sleuven op de juiste plek komen, zodat de verwarmingsleidingen niet de vloer kunnen verhogen. 

Wat zijn nu de voordelen van infrezen vloerverwarming?

Er zitten dus verschillende voordelen verbonden aan infrezen vloerverwarming. Dit is ook de reden waarom veel mensen het plaatsen in een bestaande woning. Hierbij is het niet nodig om de huidige vloer uit te breken en hiermee bespaar je veel geld. Daarnaast moet de vloer natuurlijk niet verhoogd worden en dit is ideaal als er geen opbouwruimte beschikbaar is. In veel bestaande woningen is dit namelijk het geval en kan het met infrezen vloerverwarming eenvoudig opgelost worden. 

Ook is het een stuk goedkoper en wordt de vloer veel sneller warm, dit komt doordat de verwarmingsleidingen dicht onder de vloer liggen. Dit betekent ook dat de algehele ruimte een stuk sneller kan opwarmen.

Algehele voordelen vloerverwarming

Er zijn ook een hele hoop algehele voordelen die verbonden zitten aan infrezen vloerverwarming. Je hebt namelijk altijd warme voetjes, maar dat is niet het enige. Tegenwoordig kan vloerverwarming ook duurzaam zijn, mits je het op een slimme manier gebruikt. Daarnaast kan het tegenwoordig ook met bijna iedere vloer gecombineerd worden. Voorheen was dit niet mogelijk en kon het alleen met een paar vloersoorten. Een ander groot voordeel is dat je de vloerverwarming niet kunt ziet zitten. Dit is natuurlijk anders met radiatoren en deze zijn overduidelijk zichtbaar in een ruimte.

Klik hier voor meer informatie.