Schilderijen vergelijken, waar rekening mee houden?

Schilderijen vergelijken, waar rekening mee houden?

Het decoreren van de muren kan gebeuren op tal van verschillende manieren. Eén van de opties waar je voor kan kiezen is uiteraard het kopen van een schilderij. Het spreekt voor zich dat schilderijen in tal van verschillende stijlen verkrijgbaar zijn. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een modern exemplaar, maar is het tevens een optie om te kiezen voor een exemplaar dat bijvoorbeeld over een klassieke, traditionele uitstraling beschikt. Bij het kopen van één of meerdere schilderijen zijn er wel een aantal verschillende zaken waar je altijd de nodige aandacht aan moet besteden. Benieuwd om welke zaken het hierbij precies gaat? Blijf dan vooral zeker verder lezen!

In welke stijlen kunnen schilderijen aangekocht worden?

In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat schilderijen uiteraard op de markt in tal van verschillende stijlen zijn terug te vinden. Voor heel wat mensen geldt bijvoorbeeld dat ze grote fan zijn van moderne kunst. Er zijn uiteraard heel wat doeken die deze kunstvorm volgen. Dit is echter niet alles. Voor veel mensen geldt immers in de praktijk eveneens dat ze beschikken over een eerder traditioneel vormgegeven interieur. Ben jij ook één van deze mensen? Dan zal je wellicht de voorkeur geven aan een eerder klassiek schilderstuk. Ook dat is uiteraard perfect mogelijk. 

Kies je voor schilderijen met of zonder lijst? 

Bij het aanschaffen van één of meerdere schilderijen dien je zeker niet alleen maar rekening te houden met de stijl waarover ze beschikt. Bovendien spreekt het voor zich dat een schilderstuk ook tal van verschillende soorten afwerkingen kan voorzien. Wat dit betreft heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen twee verschillende opties. Het betreft hier de volgende:

  1. Je kan kiezen voor een schilderij met lijst;
  2. Je kan kiezen voor een schilderij zonder lijst;

In eerste instantie lijkt het een voor de hand liggende keuze om een schilderij altijd te voorzien van een lijst. Dat is echter niet altijd het geval. In het bijzonder voor mensen die kiezen voor het aanschaffen van een doek dat beschikt over een strak, modern design geldt dat het vaak een betere keuze is om deze net niet te voorzien van een lijst. Welke keuze je op dit vlak finaal gaat maken is uiteraard één die zeer aanzienlijk zal worden beïnvloed door je persoonlijke voorkeur.

Let op de grootte van het werk!

Tot slot spreekt het voor zich dat voor schilderijen in de praktijk eveneens geldt dat ze aangekocht kunnen worden in tal van verschillende formaten. Het is dan ook een mogelijkheid om te kiezen voor een klein schilderij met een beperkt formaat, maar daarnaast is het eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor een exemplaar dat een flink stuk groter is. Voor deze laatste geldt dat ze extra zal opvallen binnen de ruimte waarin ze wordt geïntegreerd. Dat kan uiteraard een niet onbelangrijk voordeel zijn, maar daarnaast kan dit ook de nodige nadelen met zich meebrengen. Zo dien je er bijvoorbeeld zeker op toe te zien dat er voldoende ruimte voor handen is. Dat spreekt voor zich. Alleen op deze manier beschikt het werk over de mogelijkheid om voldoende te “ademen”. 

Wil je meer mogelijkheden? Bekijk dan eens verschillende muurdecoraties