Speels en handig een ovalen eettafel

Speels en handig een ovalen eettafel

Bij het kiezen van een tafel heb je allerlei opties. Niet alleen qua materialen, maar ook qua maten en modellen. Een rechthoekig model wordt het meeste gebruikt. Verder kun je kiezen voor een rond model of een vierkant model. Voor alle vormen is wat te zeggen. Een steeds populairder wordende keuze is een ovalen eettafel. De speelse vorm geeft veel ruimte en biedt ruime zitplaatsen. Het staat erg leuk in een kamer en geeft de hele kamer een speelse en toch stijlvolle uitstraling. Het is een model dat minder robuust oogt dan een rechthoekig model en ruimte creëert in de kamer. Wil jij meer weten over de mogelijkheden. Lees dan gauw verder, we vertellen je er alles over in dit artikel.

Waarom ovaal?

Waarom zou je kiezen voor een ovalen eettafel? Deze vorm heeft de voordelen van een rechthoekige tafel, maar niet de nadelen. Een rechthoekige tafel is het makkelijkste te plaatsen en biedt de meeste ruimte om aan te zitten of eten. Een ovaal model heeft die voordelen ook. Je kunt er ruim aan zitten en op de kop kun je eventueel ook nog mensen plaatsen. Waar een rechthoekig model veel plaats in kan nemen heeft dit model juist een ruimtelijke uitstraling. Dat komt doordat de hoeken smaller zijn en daardoor lijkt het model minder pompeus, terwijl het toch veel ruimte biedt.

Maak een statement met een ovalen eettafel 

Met een ovalen eettafel maak je een prachtige statement. Dit exemplaar oogt elegant en is toch echt aanwezig in een kamer. Je kunt hem ook niet wegduwen in een hoekje. Dit exemplaar verdient ruimte en een prominente plek om te pronken. De uitstraling is totaal anders dan bij een rond, vierkant of rechthoekig model. Het is een stijlvolle aanwinst die je nog mooier kunt maken met bijpassende stoelen. Die kunnen ook goed om de tafel staan. De ovale vorm maakt het mogelijk dat je makkelijk stoelen eromheen kunt plaatsen.

Het beste van twee vormen

Met een ovalen eettafel haal je het beste van twee werelden in huis. Je krijgt het comfort van een rechthoekige tafel met alle ruimte en plek om aan te schuiven. Daarnaast krijg je de intimiteit van een rond model waarbij je makkelijk met iedereen kunt praten omdat de afstand beperkt is. Een ovaal model, neemt net als een rond model minder plek in. In een kleine ruimte kan een ovaal model dan ook de ideale oplossing zijn waarbij je geen concessies hoeft te doen aan je eisen en de ruimte.

Intiem tafelen met een ovalen eettafel

Met een ovalen eettafel van Tomasso Tables creëer je een unieke sfeer, niet alleen aan tafel, maar ook in je huis. Je maakt er een intieme zithoek van waarbij je ruimte combineert met dicht bij elkaar zitten en intieme gesprekken kunnen voeren. Je geeft lucht aan de ruimte en maakt van je eetkamer een prettige plek om te zijn. Niet alleen om te eten, ook om te kletsen en zelfs om te werken als dat nodig is.