Tips om je bus om te bouwen tot een huis op wielen! 

Tips om je bus om te bouwen tot een huis op wielen! 

Droom jij ervan om van een grote bestelbus een huis op wielen te maken? Oftewel een zelfgebouwde camper? Dan ben je vandaag bij de juiste blog belandt. Wij vertellen jou het haarfijne hoe jij tot jouw prachtige huis op wielen komt zo dat jij zorgeloos op avontuur kunt gaan. Dus waar wacht je op? Lees snel verder voor meer informatie. 

Op zoek naar een geschikte bus 

Allereerst begint het hele proces met de zoektocht naar een geschikte bus. Je hebt diverse soorten bestelbusjes in allerlei formaten die je kunt ombouwen. Hierbij is het alleen belangrijk om te weten welke wensen en behoeften je hebt. Wil je graag meer ruimte en comfort? Dan adviseren wij je om te kijken naar bussen als Ford Transit, Renault Trafic en Mercedes-Benz Sprinter. Zo kun je makkelijker alle faciliteiten erin verwerken die je nodig hebt om erin te wonen. Vind je het niet erg om wat ruimte in te leveren? Dan kun je met een Volkswagen Transporter ook al een heel leuk campertje maken.  

Zorg ervoor dat je bus in goede staat is 

Voordat je begint met het omzetten van je bus naar een huis op wielen, moet je ervoor zorgen dat de bus in goede staat verkeerd. Controleer of alle systemen zoals de motor, de remmen, de verlichting en het koelsysteem nog in perfecte staat verkeren. Als er problemen zijn, moet je dit voordat nemen voordat je begint met het bouwen. Neem dit dus mee in je zoektocht naar een geschikte bus. Stel dus altijd de juiste vragen aan de verkoper om er zo achter te komen of een bestelbus bepaalde mankementen heeft.  

Kies de juiste materialen 

Nu je jouw bus hebt uitgekozen is het tijd om de juiste materialen te kiezen zodat je zorgeloos de erin kunt slapen en rijden. Het is van essentieel belang om materialen te kiezen die bestand zijn tegen weersinvloeden. Gebruik materiaal zoals roestvrij staal en aluminium voor alle constructie-details. Dit garandeert dat jouw woonruimte langer meegaat dan alleen maar hout en platenmateriaal. Met name bij constructies die voortdurend blootstaan aan weersomstandigheden kan dit heel belangrijk zijn! Je kunt ook andere materialen gebruiken als isolatiemateriaal en afwerking zoals stylingmaterialen of tapijten. 

Zorg voor genoeg ventilatie en lichtinval 

Houd rekening met genoeg ventilatie en lichtinval binnenin jouw nieuwe huis op wielen. Ventilators zijn essentiële items als het gaat om luchtkwaliteit. Bovendien moet er ook veel daglicht toegelaten worden om te voorkomen dat de ruimte benauwd wordt.  

Klaar met klussen en benieuwd wat je camper waard is? Dan zijn er verschillende camper inkopers die jou wel kunnen helpen met de waarde van je camper. Wellicht interessant als je hem na gebruik wilt verkopen!