Je spouwmuur isoleren, dit zijn de voordelen!

Je spouwmuur isoleren, dit zijn de voordelen!

Wanneer je huis beschikt over een spouwmuur zal je tot de vaststelling komen dat het een absolute aanrader kan zijn om deze te laten isoleren. Heel wat mensen hebben deze keuze in het verleden al gemaakt waardoor ze daar nu de vruchten van plukken. Is dat bij jouw woning nog niet het geval? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je spouwmuur isoleren je nog heel wat voordeel kan opleveren. Zou je hier nu graag wat meer over te weten willen komen? Dan is het in ieder geval zeker een aanrader om ervoor te kiezen om je nog verder te gaan verdiepen in onderstaande informatie!

In eerste instantie, kan je de spouwmuur isoleren of niet? 

Wil je graag je spouwmuur isoleren? Dan zijn er twee zaken die je in eerste instantie zal moeten controleren. Om te beginnen is het bijvoorbeeld van cruciaal belang om na te gaan of je woning wel over een spouwmuur beschikt. Veel mensen gaan daar automatisch vanuit, maar dat is zeker niet overal het geval. Is er bij jouw huis wel sprake van een spouw? In dat geval heb je dus in principe de mogelijkheid om je spouwmuur te laten isoleren. Let wel, er dient ook te worden gecontroleerd of er mogelijks geen sprake is van bouwafval welke zich hierin bevindt. Ook dat blijkt in de praktijk niet zelden het geval te zijn en ook hier zijn toch enkele niet onbelangrijke nadelen aan verbonden. 

Is er sprake van bouwafval? Dan is het mogelijk dat je spouwmuur isoleren alsnog niet tot de mogelijkheden zal behoren. In dat geval is het van cruciaal belang om te bespreken met een specialist wat er nu precies wel en wat er vooral niet tot de mogelijkheden behoort. Hou bovendien ook altijd rekening met de breedte van de spouw. Deze is namelijk bepalend voor het feit of je bijvoorbeeld van elks isolatiemateriaal gebruik kan maken of niet. 

Keuze uit verschillende materialen bij een spouwmuur isoleren

De spouwmuur isoleren van je woning is mogelijk door gebruik te maken van tal van verschillende isolatiematerialen. Wat deze isolatiematerialen betreft is het mogelijk om een keuze te maken tussen tal van verschillende mogelijkheden. Wat deze materialen betreft maken we een onderscheid tussen:

  1. Minerale wol;
  2. EPS-parels;
  3. PUR-schuim; 

In het merendeel van de gevallen trachten mensen voor hun spouwmuur isoleren te kijken in de richting van het gebruik van minerale wol. Dat behoort echter lang niet altijd tot de mogelijkheden. De keuze voor deze optie is vooral het populairst omwille van de prijs waarover ze beschikt. In het meest optimale geval kies je echter voor de toepassen van PUR-schuim. Voor deze optie geldt dat ze in de praktijk eigenlijk ook het meest eenvoudig is om aangebracht te worden. Dit zonder dat er bijvoorbeeld veel schade moet worden gemaakt. Ook dat is uiteraard van belang. 

Een directe meerwaarde voor je wooncomfort en portefeuille

Je spouwmuur isoleren zorgt er in de praktijk voor dat je altijd een directe meerwaarde op verschillende fronten realiseert. Niet alleen voorkomt de plaatsing van deze isolatie heel wat warmteverlies (via de muren), daarnaast voorkom je op deze manier ook koudebruggen of het ontstaan van koele ruimtes in je huis. In ieder geval, heeft je huis een spouwmuur en is deze nog niet geïsoleerd? Dan is het dus zeer eenvoudig mogelijk om daar verandering in te brengen. Ga bij interesse snel naar Isolatiespecialist.nl!