Waar staan mat zwarte inbouwspots mooi bij?

Waar staan mat zwarte inbouwspots mooi bij?

Steeds vaker wordt het licht in huis bijna volledig geregeld met lampen die in het plafond verwerkt worden. Dat geeft niet alleen prettige verlichting, het scheelt ook een hoop losstaande modellen in huis. Vaak worden daarbij witte spots gebruikt omdat die het minst zichtbaar zijn in een licht plafond. Toch kan het juist mooi zijn om voor contrast te zorgen. Met mat zwarte inbouwspots maak je van je plafond een volledig lichtplan en een eyecatcher. In dit artikel vertellen we je hoe je de lampen mooi kunt integreren in je woning. Lees verder en laat je inspireren.

Een match met elk interieur

Het leuke van mat zwarte inbouwspots is dat ze bij elk interieur passen. Het geeft een speels effect op je plafond en je kunt precies regelen waar je de verlichting wilt hebben. Zwarte spots staan mooi in een licht plafond en ook in een donker plafond. Het voordeel is dat deze matte lampen niet snel vies worden en dat je er weinig onderhoud aan hebt. En hoe je huis ook ingericht is, ze passen altijd bij je inrichting. Of je nu een klassieke inrichting hebt of een strakke inrichting. Of je nu veel zwarte meubels hebt of juist allerlei kleuren. Ze zijn subtiel en klein en daardoor aanwezig zonder protserig te worden. 

Pas je stijl aan met mat zwarte inbouwspots

Als je je huis aan het verbouwen bent of je bent een nieuw huis aan het bouwen dan kun je de mat zwarte inbouwspots meteen laten inbouwen in je plafond. Zo kun je een slim lichtplan maken zodat je op elke gewenste plek de juiste verlichting hebt. Je kunt zelf bepalen waar je de lampen in het plafond zet en welke muren of meubels je extra wilt verlichten. Daarbij kun je alle lampen tegelijk laten schakelen of ervoor kiezen om lampen afzonderlijk te bedienen. Met een dimmer bepaal op je elk moment van de dag hoeveel licht je wilt aanzetten. Zo kun je ook de sfeerverlichting in je huis regelen.

Mooi contrast met lichte muren

We gaven het al eerder aan. Als je gebruik maakt van mat zwarte inbouwspots dan geeft dat een mooi contrast met lichte plafonds en muren. Je ziet steeds meer de kleur zwart terugkomen in de interieurs. De zwarte keuken is heel populair en ook voor badkamermeubels wordt steeds vaker zwart gebruikt. Dat is goed te combineren met zwarte lampen in het plafond. Zo maak je van de ruimte een geheel.

Maak een statement met mat zwarte inbouwspots

Hoewel lichte kleuren op de muur nog altijd veel gebruikt worden, zie je de trend van meer kleur en ook donkere kleuren terug in het interieur. Zwarte plafonds en zwarte muren kunnen heel stijlvol zijn en een intieme sfeer geven. Daarbij passen mat zwarte inbouwspots perfect. En wil je juist dat de lampjes opvallen? Dan staan ze ook heel goed bij een lichte muur. De uitstraling van de zwarte modellen is net wat stijlvoller dan de standaard witte modellen. Al is dat ook een kwestie van smaak natuurlijk.